30 JAAR AUTOMAN

Het werd een geslaagd feestje, ons jubileum seminar op 24 november. Automan vierde zijn 30ste verjaardag. Met automannen (m/v) onder elkaar. En drie bijzonder interessante sprekers!

Jubileum seminar 30 jaar Automan
‘Automan verbindt. Daarom lijkt het ons een goed idee ter gelegenheid van ons dertigjarige bestaan weer eens bij elkaar te komen. Als automannen (m/v) onder elkaar.’ Zo stond het boven de uitnodiging voor het Automan jubileum seminar op donderdag 24 november jl. Een groot aantal relaties ging daar graag op in. Directeur Michiel Pas en zijn team heetten hen welkom op de Automotive Campus in Helmond. 

Het werd een bijzonder interessante middag voor de dames en heren genodigden. Eerst nam Michiel hen mee door de geschiedenis van het bedrijf Automan en gaf hij een inkijk in het Automan profiel en het Automan E-assessment. Vervolgens was het de beurt aan een drietal boeiende sprekers.

Blik in de toekomst
Bram Hendrix, Smart Mobility specialist bij AutomotiveNL, nam de gasten mee in zijn visie op ‘Automotive en Mobility in de toekomst’. Hij sprak met trots over de automannen die ook in ons land richting geven aan het zelfstandiger worden van auto’s en andere vervoersoplossingen. De grootste verandering zal niet zitten in de auto zelf, maar in de interactie tussen auto’s onderling en met hun omgeving, is Brams stellige overtuiging. Zoals de vrachtwagen die zich via een simpel app’je op de telefoon van de chauffeur aankondigt bij het verkeerslicht. Voor een betere doorstroming en minder brandstofverbruik. Vooralsnog alleen in Helmond, maar binnenkort ook in de rest van het land. Aan de techniek zal het niet liggen; de afstemming tussen de partijen blijft de grootste uitdaging, aldus Bram.

De wereld van profvoetbal
Een tweede spreker scoorde vanuit een heel andere tak van sport. Danny Koevermans gaf zijn publiek een verhelderende kijk in de wereld van het profvoetbal. Hoe verloopt een carrière in die sector? Hoe komen daar verbindingen tot stand? Wat is de rol van een scout en van een zaakwaarnemer? Danny deelde ook zijn hoogte- en dieptepunten, vertelde over trainers die hem onvoorwaardelijk vertrouwen gaven en hem lieten excelleren. Een goed verhaal met duidelijke parallellen met de wereld van Automan.

De principes van Corporate Effectuation
Inspirerend. Zo laat zich de lezing van Thomas Blekman het beste typeren. De bekende Entrepreneurship & Innovation expert onthaalde zijn publiek op een verfrissende visie op ondernemerschap. Met pakkende voorbeelden uit de praktijk verduidelijkte hij de vijf principes van Effectuation: Bird in the hand, Affordable loss, Crazy quilt, Lemonade en Pilot in the plane. Moeiteloos legde Thomas verbinding tussen de theorie van Corporate Effectuation (onverwachte gebeurtenissen zijn geen bedreigingen, maar kansen), de presentaties van Bram en Danny en de mogelijkheden in de automotive. Hoe ontwikkel je een nieuw verdienmodel? Ga met kleine stappen. Doe het samen door co-creatie. Zo maak je lemonade out of lemons!

Je leest meer over Effectuation in de boeken van Thomas Blekman. Of bekijk dit filmpje eens: www.youtube.com/watch?v=Ca_7AC7BUFc&feature=youtube.be.

Proost!
Een meer dan geslaagde middag. Proost, op Automan en op ons … automannen!