Automan E-assessment: de best mogelijke garantie

In Nederland is Automan de enige partij in de branche die kandidaten standaard een assessment laat ondergaan: het Automan E-assessment. Deze wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest heeft een zeer hoge voorspellende waarde (> 90%) en is door de Cotan (Commissie Test Aangelegenheden van het Nederlands Instituut van Psychologen) beoordeeld als een van de twee beste persoonlijkheidstesten op het gebied van HRM.

 • beste test van Nederland
 • validatie > 90%
 • standaard voor iedere kandidaat

Glashelder inzicht

Nemen de meeste assessments al gauw een hele dag in beslag, het Automan E-assessment geeft in minder dan een uur inzicht in de persoonskenmerken van een kandidaat. Het laat zien in hoeverre diens competentieprofiel overeenkomt met het functieprofiel van de opdrachtgever. Maar ook in hoeverre bepaalde competenties ontwikkelbaar zijn en in welke mate een kandidaat dus in de nieuwe functie kan groeien.

Alle relevante competenties en kenmerken in beeld

De output van het Automan E-assessment is een compact en toegankelijk rapport (tekstueel en grafisch), dat gebruikt kan worden voor selectie, coaching en loopbaanadvies. Het rapport rubriceert de onderzochte competenties en persoonskenmerken in een vijftal rubrieken:

   1. Invloed – Kenmerken die te maken hebben met ambitie, de mate waarin men een stempel drukt op de omgeving en de mate waarin men zich afhankelijk opstelt.
   1. Sociabiliteit – Kenmerken die bepalend zijn in het contact met anderen.
   1. Gedrevenheid – De mate waarin men zich betrokken voelt bij werk en collega’s.
   1. Structuur – De manier van werken en persoonlijke stijl.
   1. Stabiliteit – Zelfvertrouwen, incasseringsvermogen en persoonlijk welbevinden.

In combinatie met het CV en de resultaten van de kennismaking met  Automan op basis van beproefde interviewtechnieken, geeft het Automan E-assessment uitstekend en zeer betrouwbaar inzicht in hoeverre kandidaat en functie met elkaar matchen. Voor de opdrachtgever de best mogelijke garantie dat de voorgestelde kandidaat voldoet aan zijn eisen en verwachtingen. Voor de automotive professional de best mogelijke garantie tot een succesvolle vervolgstap in zijn of haar carrière.