Klus geklaard bij PSA Retail !

In de zomer van 2019 zijn wij gestart met de werving van kandidaten voor de 25 vacatures bij PSA retail. Deze mensen waren nodig om de integratie van de originele onderdelen van Opel in het productassortiment van PSA Retail op te nemen. Wij zochten een mix van ervaren accountmanagers, sales reps en customer service medewerkers. Per 1 februari 2020 zijn de laatste kandidaten gestart.

Sinds augustus 2018 helpt Automan PSA Retail bij de werving van kandidaten voor de Buitendienst. Wij doen dit samen in een model waarbij het team van Automan actief opzoek gaat naar geschikte kandidaten en de leidinggevenden van PSA de “candidate journey” verzorgen. Dit alles in een hoog tempo, waarbij ook ruimte is voor kandidaten van buiten de branche.

Hulpvraag 
Na een aantal succesvolle trajecten kwam Martin Kaspers, Managing Director PSA Retail met de vraag: “willen jullie ons helpen met de volgende stap in onze groei”. In juli 2019 hebben wij gezamenlijk een plan gemaakt hoe wij in de maanden november, december en januari mensen aan het Team van PSA Retail konden toevoegen. Het doel was om 10 ervaren customer service medewerkers voor het kantoor in Veenendaal te werven en nog eens 12 accountmanagers verdeeld over de verschillende werkgebieden. In de loop van het traject kwamen er nog enkele functies richting stock control bij.

Recruitment Evenement
In augustus en september hebben wij diverse kandidaten benaderd of zij interesse hadden om op een event te komen in het PSA warehouse in Waalwijk. In een ongedwongen sfeer hebben we de eerste selectie gemaakt en ook de kandidaten geïnformeerd over het avontuur bij PSA Retail. Aansluitend hebben wij nog kandidaten benaderd voor customer service medewerker. Al deze mensen zijn ontvangen door managers van PSA Retail op de werkplek zodat zij direct kennis konden maken met het werk en de mogelijke collega’s. Op 31 december zijn de laatste contracten getekend.
Eind 2019 en begin 2020 zijn 28 nieuwe mensen in gestroomd om de levering van de Opel onderdelen voor elkaar te krijgen. Hiermee zijn het team van Automan en managers bij PSA Retail er samen in geslaagd om alle posities in te vullen.

Wil je meer weten over het werken bij PSA Retail of over de werkwijze van Automan neem dan contact op met Automan.